Renkaanvaihdot

Renkaanvaihdot

Talvirenkaat kannattaa vaihtaa alle ennen kuin lämpötilat kääntyvät nollan alapuolelle. Ensilumien tultua renkaiden vaihdolla alkaa olla jo kiire ja samaan aikaan autohuollot ruuhkautuvat. Talvirengaspakko on Suomessa normaalisti ollut joulukuun alusta helmikuun loppuun, mutta tieliikennelain muuttuessa kesäkuussa 2020 talvirengaspakko muuttuu keliperusteiseksi. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että talvirenkaita on käytettävä marras–maaliskuussa, jos tai kun sää sitä edellyttää.

Lain mukaan talvirenkaissa uran syvyys pitää olla vähintään 3 mm ja kesärenkaissa 1,6 mm. Nastarenkaiden turvasuositus urasyvyydelle lumisella, jäisellä tai loskaisella tiellä on vähintään 6 mm. Kitkarenkaista puhuttaessa 4 millimetriä jäljellä olevaa kulutuspintaa alkaa olla liian vähän sohjokeleillä. Nastarenkaiden käyttöikä on noin kolme vuotta.

Kesärenkaiden vaihtoon kannattaa ryhtyä silloin, kun liukkaudesta ole enää vaaraa. Periaatteessa kesärenkaat tulisi vaihtaa maaliskuun loppuun mennessä, tai 2. pääsiäispäivästä seuraavaan maanantaihin mennessä, mutta tässäkin takarajassa on hyvä huomioida kelivaraus sekä terve maalaisjärki. Jos kelit ovat yhä huonot tai vaikkapa edessä on vielä automatka pohjoiseen, kannattaa vielä pitää “talvitossut” alla. Kesärenkaissa urasyvyyden tulisi olla vähintään 5 mm vesiliirtojen välttämiseksi. Renkaiden kunto on aina hyvä tarkistaa ennen kuin niiden vaihtaminen on ajankohtaista.

Työvaiheet:

 1. Auto nostetaan ilmaan nosturilla
 2. Renkaiden pultit tai mutterit avataan koneellisesti
 3. Renkaat irroitetaan
 4. Uudet renkaat nostetaan ja asetetaan paikoilleen
 5. Pultit tai mutterit kiristetään koneellisesti
 6. Renkaiden ilmanpaineet tarkistetaan
 7. Auto lasketaan nosturilla
 8. On suositeltavaa, että asiakas itse tarkastaa pulttien tai mutterien kireyden uudelleen noin 100 ajokilometrin jälkeen

Hinnasto

 • Renkaanvaihto
  70 €/h

Miksi toisit autosi meille renkaanvaihtoon?

Kokenut henkilökuntamme on vaihtanut lukemattomia renkaita vuosien varrella kaikenlaisille ja kaikenkokoisille autoille. Eri automallit ja -merkit ovat meille yksityiskohtaisen tuttuja ja vaihdamme kaikkiin autoihin renkaat kuin ne olisivat omiamme, joten voit olla varma että autosi renkaat saadaan vaihdettua huolellisesti ja turvallisesti.