Ilmastointihuolto

Ilmastointihuolto

Ilmastointi pitää autosi lämpötilan miellyttävänä ja ilman mukavan raikkaana. Varsinkin kesähelteillä hyvin toimiva auton ilmastointi on mukavuusvaruste vailla vertaa.  Se myös poistaa ilmankosteutta, jolloin ikkunat huurtuvat vähemmän. Ilmastointi vaatii kuitenkin säännöllistä huoltoa, sillä laitteen kylmäaineesta haihtuu jopa 10–15 %  vuosittain.  Autovalmistajien yleinen suositus on suorittaa ilmastointilaitteiden täyttöhuolto noin 2 vuoden välein. Kun aineen määrä vähenee, ilmastoinnin teho luonnollisesti heikkenee.

Jo uudemmissakin, noin 3–5 vuotiaissa autoissa ilmastoinnin teho saattaa laskea merkittävästi, mikäli ilmastointilaitteen kylmäainetta ei ole uusittu.

Kylmäaineen lisääminen ei suinkaan ole ainoa ilmastoinnin toimintaan vaikuttava tekijä. Auton sisälle pääsevät ikävän tunkkaiset hajut tai ikkunoiden huurtuminen ovat likaantuneen raitisilmasuodattimen hälytysmerkkejä.  Raitisilmasuodatin olisi syytä vaihtaa vuosittain. Kyseinen suodatin uusitaan yleensä määräaikaishuoltojen yhteydessä, mutta joidenkin autojen määräaikaishuolloissa voi olla kahdenkin vuoden huoltoväli.

Ilmastointihuolto kattavimmillaan sisältää myös höyrystimen desinfioinnin, joka poistaa laitteeseen kertyneet bakteerit, sienet ja likahiukkaset.

Työvaiheet:

  1. Vanha kylmäaine imetään pois
  2. Suodatinkuivain vaihdetaan
  3. Järjestelmästä poistetaan kosteus alipainepumppua käyttäen
  4. Ilmastointijärjestelmän kaikki osat tarkistetaan
  5. Valmistajan ilmoittama määrä kylmäainetta syötetään järjestelmään
  6. Raitisilmasuodatin vaihdetaan
  7. Järjestelmän toiminta tarkistetaan

Hinnasto

  • Ilmastointihuolto
    89 €

Miksi toisit autosi meille ilmastointihuoltoon?

Kokenut henkilökuntamme on suorittanut lukemattomia autojen ilmastointihuoltoja kaikenlaisille ja kaikenkokoisille autoille. Eri automallien ja -merkkien ilmastointijärjestelmät ovat meille yksityiskohtaisen tuttuja ja huollamme jokaisen auton ilmastoinnin kuin se olisi omamme, joten voit olla varma että autosi ilmastointi saadaan huollettua asianmukaisesti. Otamme myös kaikki erikoistoiveesi huomioon työn suorituksessa.

 

Kokenut henkilökuntamme on suorittanut lukemattomia kovavahauksia kaikenlaisille ja kaikenkokoisille autoille. Varaa aika online-ajanvarauspalvelustamme tai soita!

Teemme ilmastointihuoltoja kahdessa eri toimipisteessä Helsingin Pasilassa

Autopesula Maistraatinportti

Autopesula Veturiparkki